TIETOA YHDISTYKSESTÄ

Suomalainen Perinnehoito- ja Luontaislääketiedeyhdistys ry perustettiin 12.3.2011 säilyttämään perinnehieronnan kulttuuria sekä edistämään suomalaisen perinnehoidon ja luontaislääketieteen tuntemusta ja kehittämään niihin liittyvää toimintaa. Yhdistys toimii koulutettujen Suomalaisten Perinnehoitajien® yhdyssiteenä sekä järjestää luento- ja seminaaritilaisuuksia jäsenille ja yleisölle. Suomalaisen perinnehoidon ja luontaislääketieteen tuntemuksen lisäämiseksi ja koulutuksen vakiinnuttamiseksi yhdistys rekisteröi käyttöönsä tavaramerkit ”Suomalainen Perinnehieronta®” ja ”Suomalainen Perinnehoitaja®”. Yhdistys valvoo näiden nimikkeiden vastuullista käyttöä. Suomalainen Perinnehoito- ja Luontaislääketiedeyhdistys ry ylläpitää osaajistaan hoitajarekisteriä. Suomalainen Perinnehoito- ja Luontaislääketiedeyhdistys ry:n jäsen sitoutuu noudattamaan yhdistyksen sääntöjä.

Hallitus:

Janne Mäkitalo, puheenjohtaja / nettivastaava
Seppo Suoniemi, varapuheenjohtaja
Katri Haapanen, sihteeri
Satu Oiko, rahastonhoitaja
Milla Harjuniemi, johtokunnan jäsen
Tuovi Karhu, johtokunnan jäsen
Jorma Syrjänen, johtokunnan jäsen
Mari Pyykönen, johtokunnan jäsen

hallitus

Yhdistyksen logon taustaa

Logossa väreinä ovat Suomen itsenäisyyden ajan värit sininen ja valkoinen. Väritys heijastelee suomalaista maisemaa: sinistä taivasta ja vettä, valkoisia pilviä sekä vihreitä ikimetsiä. Geometrinen symboliikka heijastelee kalevalaista maailmaa ja Suomen muinaisuskoa. Ulompi ympyrä on vanhan alkuperäisen itämerensuomalaisen etnisen alkuperäisuskonnon Pyhän symboli ja tietäjien käyttämä suojaus- tai pyhitysympyrä. Kolmio symboloi sampoa tai sammasta eli maailman kannatinpylvästä tai pohjoisessa sijaitsevaa maailman vuorta. Maailman vuoren laelta on pääsy alisen yhdeksään maailmaan. Kolmio viittaa myös kalevalaiseen alkukolminaisuuteen, joka on ukko, akka ja Pyhä, kuten Kolilla on nähtävissä. Tosin Pyhä tunnetaan tänä päivänä sanalla Paha.

Sisempi ympyrä symboloi synnyistä syvimmän tietoa ja maailman keskusta tai sammon eli maailman kannatinpylvään päässä olevaa maailman tappia tai taivaannaulaa, joka kiinnittyy Pohjantähteen. Pohjantähdestä on ollut pääsy shamaaneilla ja tietäjillä yliseen maailmaan, joita on yhdeksän taivasta tai merta, joissa ylimmässä taivaassa on Ukko ja Ukon puoliso Akka.