SUOMA­LAINEN PERINNE­HOITAJA

Koulutettu perinnehoitojen osaaja

Suomalainen Perinnehoitaja®- peruskoulutus on kestoltaan kaksi ja puoli vuotta ja sisältää nykyisin 35 yksittäistä lähiopetuspäivää, jotka järjestetään joko lauantaina tai sunnuntaina klo 10-19. Kurssipäivä järjestetään noin kolmen viikon välein. Lähiopetuksen lisäksi koulutukseen sisältyy etäopiskelua ja hoitoharjoitusten tekoa sekä näyttö- ja kirjallinen koe. Opiskelu tapahtuu pienryhmässä 4-6 henkilöä. Koulutuksessa opiskellaan kansanperinteeseen pohjautuvia parannusmenetelmiä sekä niiden nykyaikaistettua käyttöä. Painopisteenä on Suomalainen Perinnehieronta® yhdistettynä jäsenkorjaukseen, jolla tarkoitetaan rankakeskeista jäsenkorjausta sisältäen nikamien luonnonmukaista liikehoitoa sekä käsien ja jalkojen nivelten mobilisoinnin.

Suomalainen Perinnehoitaja® tähtää työssään terveyden tukemiseen ja hoidettavan omien voimavarojen vahvistamiseen ja jättää sairauden hoidon virallisen lääketieteen ammattilaiselle. Suomalainen Perinnehoitaja® on rakenteen korjaaja, joka pyrkii työssään palauttamaan kehon luonnollisen tasapainon luonnollisin keinoin.

Suomalainen Perinnehoitaja®-koulutuksen käyneen osaamiseen kuuluvat:

 • Suomalainen Perinnehieronta® yhdistettynä jäsenkorjaukseen
 • suomalainen piste-/syväpainanta, myös akupisteiden käyttö ja niihin liittyvien kanavien tuntemus kivun hoidossa, kalanruototekniikka; kahden pisteen tekniikka sekä kalanruotohieronta
 • Kuivakuppaus
 • Taulaaminen nykypäivän tarpeisiin modernisoituna
 • Ristiinmittaus nykypäivänä
 • Terveyttä edistävä ravinto ja luontaislääkintä perinnehoitajan työn tukena; rohtojen ja hauteiden valmistus
 • Hengitysmobilisointi
Yhdistyksen hoitajarekisteriin kuuluva perinnehoitaja päivittää osaamistaan säännöllisesti kertauskoulutuksissa vähintään kahden vuoden välein. Aktiivisimmat osallistuvat kertauskoulutuksiin vuosittain ja osallistuvat myös perinnehoitajille räätälöityihin jatkokoulutuksiin.
Suomalainen Perinnehoitaja® -peruskoulutuksessa oleville ja valmistuneille hoitajille on tarjolla seuraavia syventäviä ja täydentäviä opintoja.
  • Vyöhyketerapia (1,5 vuotta , 15 viikonloppua)
  • Integraaliakupunktuuri (kaksi vuotta, 20 kurssiviikonloppua)
  • Suomalainen kukkaterapia ja Bach-kukkaterapia (puoli vuotta, 6 kurssiviikonloppua)
Koulutuksesta vastaa T:mi Jarkko Haapanen, joka on Suomalainen Perinnehoito ja Luontaislääketiedeyhdistys ry:n valtuuttama vastaava kouluttaja. Kysymykset koskien koulutusta: Jarkko Haapanen, yhdistyksen valtuuttama vastaava kouluttaja, yhdistyksen mestarikansanparantaja p. 040 540 6741 luontaislaaketiedehaapanen(at)gmail.com